فراخوان راه‌پیمایی به‌ مناسبت ۱۵ اگست: صدای آزادی‌خواهی را فریاد بزنید

آی‌نور سعیدپور

هم‌زمان با نزدیک شدن سومین سال حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان و پایان آزادی‌های اساسی زنان و دختران با فرمان‌های طالبان در این مدت؛ تعداد از گروه‌های اعتراضی و فعالان حقوق بشر، اعلامیه‌ای را برای راه‌پیمایی جهانی منتشر کرده و خواستار حمایت از این برنامه‌ی اعتراضی استند.

در اعلامیه‌ای که از سوی شماری از فعالان حقوق زن منتشر شده و نسخه‌ی از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده آمده است: «در هر شهر و کشوری که هستید با مردم افغانستان بپیوندید و صدای آزادی‌خواهی را فریاد بزنید».

فعالان حقوق بشر به قدرت رسیدن دوباره‌ی طالبان پس از بیست سال را «واگذاری» قدرت عنوان کرده و گفته است که این روند «فاجعه‌ی سهم‌گینی» به مردم افغانستان بوده است. 

در این اعلامیه آمده که طالبان در این سه سال با حذف کامل زنان از زندگی اجتماعی، آپارتاید جنسیتی را نهادینه کرده، نسل‌کشی سازمان‌یافته و کوچ‌های اجباری دوام یافته، فقر افزایش یافته و هم‌چنان کمپ‌های گروه‌های تروریستی نیز در افغانستان فعال است. 

فعالان حقوق بشر و گروه‌های اعتراضی هم‌چنان نوشته اند: «برای عبور از این فاجعه راهی جز یادآوری اعتراض و ایستادگی علیه این وضعیت نیست. با یادآوری و بازخوانی این فاجعه‌ی ویران‌گر است که می‌تواند آ‌ن‌را به چالش کشید و از آن عبور کرد».

آنان تاکید کرده که برای حاکمیت مردم به سرنوشت شان، ۱۵ اگست «الگوی هم‌بستگی و هم‌صدایی» قرار داده شود.

هم‌چنان گروهی اعتراضی زنان موسوم به «جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان» با نشر اعلامیه‌ای دیگری در شبکه‌ی اجتماعی فیس‌بوک نوشته اند: «روز 15 اگست زنان معترض افغانستان را تنها نگذارید».

تعداد از اعضای این جنبش نیز با نشر ویدیوهای خواستار حمایت از زنان و دختران هم‌زمان با فرا رسیدن سومین سال حاکمیت حاکمیت رژیم طالبان شدند.

برخی از این زنان در ویدیوهای شان بار دیگر از جامعه‌ی جهانی خواسته‌اند که حاکمیت طالبان را به رسمیت نشناسند. این زنان می‌گویند که رسمیت‌دهی به طالبان به معنای رسمیت‌دادن به «تروریسم و آپارتاید جنسیتی» است. 

گروه طالبان، در 15 اگست 2021، قدرت را به دست گرفت. در این مدت باوجودی‌که حاکمیت این گروه از سوی هیچ کشوری به‌رسمیت شناخته نشده؛ اما شماری از کشورها با این گروه تعامل دارند. 

رعایت حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران، تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه به تروریزم و مواد مخدر، قطع رابطه با سایر گروه‌های تروریستی و عدم تهدید امنیتی به کشورهای همسایه و جهان از پیش‌شرط‌های تعامل جامعه‌ی جهانی با طالبان عنوان شده است.

طالبان تاکنون به هیچ یک از این خواست‌های عمل نکرده و علاوه بر آن وضع محدودیت‌ها بر زنان و دختران را بیش‌تر کرده‌اند. نگرانی‌های امنیتی و فعالیت گروه‌های مختلف تروریستی در افغانستان هم‌چنان از سوی کشورهای همسایه و منطقه مطرح است. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا