کارشناسان سازمان ملل خواستار حمایت بیش‌تر از ورزش‌کاران زن افغا‌نستانی شدند

لیدا بارز

کارشناسان سازمان ملل متحد به‌شمول ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی این سازمان برای افغانستان و حقوق بشر از کمیته‌ی بین‌المللی المپیک بخاطر حضور ورزش‌کاران زن افغانستانی قدردانی کرده و خواستار حمایت بیش‌تر و دست‌رسی آنان به منابع شده‌اند. 

در خبرنامه‌‌ای که از سوی این کارشناسان در روز جمعه، ۱۹ اسد، منتشر شد، آمده است که سازمان‌های ورزشی باید در برابر ممنوعیت‌‌های «ظالمانه‌ی» طالبان در برابر مشارکت زنان در بازی‌های ورزشی اقدام کرده و از ورزش‌کاران زن افغانستانی حمایت کنند. 

کارشناسان ملل متحد گفتند که منع زنان از ورزش از سوی طالبان، نقض غیرقابل قبول حقوق آنان است و هیچ کشور دیگری چنین اقدامی نکرده است.

در خبرنامه آمده است که اقدامات طالبان در برابر ورزش زنان و دختران، بخشی از اقدامات «تبعیض‌آمیز و سرکوب‌گر» این گروه علیه زنان است که می‌تواند مصداق جنایت علیه بشریت باشد.

کارشناسان سازمان ملل متحد، از«ترکیب متوازن جنسیتی» تیم افغانستان در المپیک ۲۰۲۴ پاریس که با حمایت کمیته‌ی بین‌المللی المپیک تشکیل شده، ستایش و آن را یک شروع خوش‌آیند توصیف کرده‌اند؛ اما افزوده‌اند که این کمیته باید کارهای بیشتری انجام دهد.

حدود سه سال می‌شود که زنان و دختران در افغانستان تحت کنترول طالبان از بسیاری حقوق خود محروم‌اند؛ آنان از حق کار و آموزش محروم و حق شرکت در بازی‌های ورزشی و گشت‌وگذار در پارک‌ها و سفر بدون همراه مرد از خانواده را نیز ندارند. 

در بازی‌های المپیک امسال در پاریس، سه ورزش‌کار زن و سه ورزش‌کار مرد به نمایندگی از افغانستان شرکت کردند؛ اما طالبان اعلام کردند که این گروه ورزش‌کاران زن افغانستانی در بازی‌های المپیک را به رسمیت نمی‌شناسد.

این کارشناسان هم‌چنین گفتند که محرومیت «هول‌ناک» زنان و دختران افغانستانی از حقوق و کرامت‌‌شان از جمله در عرصه‌های ورزشی باید پایان یابد.

در بیانیه تاکید شده است: «فرهنگ نباید به عنوان بهانه‌ای برای نقض حقوق بشر، از جمله حقوق فرهنگی مانند حق شرکت در ورزش استفاده شود».

این کارشناسان بیان کردند که نهادهای ورزشی بین‌المللی از هر اقدامی که ممکن است به عنوان هم‌دستی با سیاست‌های تبعیض‌آمیز و غیرقانونی طالبان تعبیر شود، خودداری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا