اوچا، نگران وضعیت زنان و دختران بازگشته از پاکستان

لیدا بارز

دفتر هماهنگ کننده‌ی کمک‌‌های بشر دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که در طول یک سال گذشته ۱.۳ میلیون شهروند افغانستانی فاقد مدرک از پاکستان به‌طور اجباری اخراج شده‌اند که ۴۹ درصد آن را زنان و ۲۹ درصد دختران و ۵۹ درصد دیگر را کودکان تشکیل می‌دهد. 

این سازمان، امروز چهارشنبه، ۱۳ سرطان، با نشر گزارشی در برگه‌ی اکس خود از دیدار ایندریکا راتوات، هماهنگ کننده‌ی این سازمان در ختم ماه اپریل سال جاری از مناطق مرزی تورخم خبر داده و وضعیت حقوق بشری مهاجران بازگشتی را نگران کننده خوانده است. 

هماهنگ‌کننده‌ی بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد، در دیدار خود با بازگشت‌کنندگان مرد و زن به‌صورت جداگانه خبر داده و هدف از این دیدار را «درک عمیق‌تری» از نیازهای آنان به‌ویژه زنان و کودکان دانسته است. 

او هم‌چنین با مقام‌های ولایتی طالبان، دیدار کرده تا در مورد تلاش‌هایشان برای پذیرش و ادغام مجدد بازگشت‌کنندگان گفت‌وگو کند. 

آقای راتوات بر نیاز فوری به حمایت از افغانستانی‌ها بازگشتی و رسیدگی به نیازهای ادغام آنان در مناطق مرزی تأکید کرده و گفته است: «از جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهم که حمایت‌های خود را برای مردم افغانستان تقویت کنند و نیاز حیاتی به کمک در این دوره چالش‌برانگیز را شناسایی کنند».

از سوی هم اوچا گفته است که رقم شهروندان بازگشتی تا پایان سال میلادی افزایش خواهد یافت که وضعیت حقوق بشری در منطقه‌های مرزی «بدتر» می‌شود. 

دفتر هماهنگ کننده‌ی کمک‌های بشر دوستانه‌ی سازمان ملل متحد، در این گزارش بیان کرده است که افزایش مهاجران بازگشتی در شش ماه اخیر فشار زیادی بر خدمات موجود در مناطق بازگشتی، به‌ویژه در کابل، قندهار و ننگرهار وارد کرده است. 

این سازمان می‌گوید که آنان با کم‌بود بودجه برای پاسخ‌های بشردوستانه و هم‌چنین محدودیت‌های حمایتی برای نیازهای انسانی اولیه در جوامع میزبان، روبه‌رو اند و شهروندان افغانستانی بازگشتی نیز با مشکلات معیشتی مواجه شده‌اند. 

دولت پاکستان، در اکتوبر سال ۲۰۲۳، حکمی را تحت عنوان «طرح بازگشت مهاجران غیرقانونی» صادر کرد که ۱.۳ میلیون اتباع خارجی بدون مدرک که بیش‌تر آن شهروندان افغانستانی است شامل روند اخراج می‌شوند. 

سازمان‌های بین‌المللی این اقدام دولت پاکستان را غیر انسانی و «عجولانه» خوانده‌اند. 

این در حالی‌ست که افغانستان پس از حاکمیت طالبان با بحران بشری مواجه شده است و بازگشت مهاجران از دو کشور ایران و پاکستان به این بحران افزوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا