آموزش مخفی؛ آخرین امید پر خطر دختران افغانستانی 

طالبان دختران افغانستانی بالاتر از دوازده سال را از آموزش رسمی محروم کردند. سایت خبری «سی‌بی‌اس» گزارش داده است که باوجود محرومیت‌ها؛ امأ برخی از دختران نوجوان و شجاع در افغانستان از پذیرش فرمان‌های طالبان، «سر باز زدند» و به فراگرفتن آموزش به‌صورت غیر رسمی روی آورده‌اند. 

این سایت خبری، به سراغ دختران دانش‌آموز، دانش‌جو و آموزگارهای رفته است که پس از روی کار آمدن طالبان در آگوست ۲۰۲۱، خانه‌نشین شدند. آنان امأ می‌گویند که مکتب‌های مخفی را به هدف مبارزه با محدودیت‌ها و دست یافتن به ادامه‌ی آموزش دور از چشم طالبان، ایجاد کرده‌اند. 

سی‌بی‌اس، گفته است: «با وجود این خطرها، بسیاری از دختران افغانستانی از از دست دادن امید، خودداری کرده‌اند و برای ادامه‌ی تحصیل به مکتب‌های غیررسمی و دور از چشم طالبان روی آورده‌اند».

به‌باور این دختران، امید آنان این است که اگر رژیم طالبان سقوط کند یا از طریق فشارهای بین‌المللی مجبور شوند محدودیت‌های خود را کاهش دهند، «مکتب‌های مخفیانه به آنان کمک می‌کند تا از طریق همتاهای بین المللی خود قادر به قبولی در امتحانات شوند».

طالبان تنها چند روز پس گرفتن قدرت، ممنوعیت‌های گسترده‌ی را بر حقوق زنان و‌ دختران صادر کردند. صدها هزار دختر در پی فرمان‌های طالبان، امیدهای شان را از دست داده و آموزش را رها کرده‌اند. 

دیده بان حقوق بشر، نیز در بیانیه‌ای گفت که جامعه‌ی افغانستان و آینده‌ی این کشور با از دست دادن بسیاری از زنان حرفه‌ای «هرگز به طور کامل بهبود نخواهد یافت»، به ویژه‌ی در کشوری که پیش از این با نرخ پایین سواد جوانان دست‌وپنجه نرم می‌کرد.

از سوی هم سازمان ملل متحد، طالبان را به اجرای «آپارتاید جنسیتی» با احکام، سیاست‌ها و سیستم تبعیض نهادینه شده علیه زنان و دختران متهم می‌کند و افغانستان را تحت سلطه‌ی «اسلام‌گرایان تندرو» به «قبرستان امیدهای مدفون شده‌ی دختران» می‌خواند.

با این حال، قرار است این سازمان سومین نشست دوحه را در مورد بررسی وضعیت افغانستان برگزار کند که در آن از طالبان نیز دعوت شده است.

ترتیب: لیدا بارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا