آموزش ۱۴۷ دختر افغانستانی از سوی سازمان ملل
حدیث حبیبیار
بخش زنان سازمان ملل متحد (UN WOMEN)، میگوید که ۱۴۷ زن خبرنگار و غیرخبرنگار که در افغانستان با ممنوعیتهای آموزشی مواجه هستند در صنفهای آموزشی داستان نویسی و روزنامهنگاری سازمان ملل متحد، شرکت کردند.
بخش زنان سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه (۳ اپریل) با نشر گزارشی در صفحهی اجتماعی اکساش بر تعهد سازمان ملل متحد برای حمایت از زنان افغانستانی در شرایط چالش برانگیز تأکید کرد و گفت: “صنفهای آموزشی سازمان ملل در افغانستان ما را بار دیگر در مسیر یادگیری قرار میدهد. بدیهی است که برای توانمندسازی کامل زنان این کشور به ابتکارات بیشتری نیاز است.”
این نهاد افزود که این دورههای آموزشی به صورت آنلاین توسط خبرنگار خارجی سابق و جن راس، مشاور فعلی زنان سازمان ملل متحد ارائه میشود. زنان و دختران در این صنفها، رویکردهای مختلف گزارشدهی و داستانگویی، چگونهگی پرسیدن سؤالهای صحیح از مصاحبه شوندهگان، کسب رضایت آگاهانه و اطمینان از ملاحظات ایمنی و اخلاقی هنگام مصاحبه با زنان افغانستانی (از جمله بازماندگان خشونت) را میآموزند و روی آن بحث میکنند.
در گزارش این نهاد گفته شده که این دورههای آموزشی به صورت آنلاین به زبان انگلیسی ارائه و تمامی مطالب به زبان دری ترجمه میشوند.
در بخشی از این گزارش آمده که اکنون زنان و دختران شرکتکننده، شبکهای از روزنامهنگاران و فعالان آموزش دیده را تشکیل میدهند که میدانند چگونه مصاحبه کنند و داستانهای مؤثری بنویسند.
همچنان بخش زنان سازمان ملل بیان کرد که تعدادی از این زنان و دختران شرکتکننده را بهخاطر مستندسازی از سرنوشت زنان زلزلهزدهی هرات، انتخاب کرده است. “برخی از شرکتکنندگان نیز توسط زنان سازمان ملل استخدام شدند تا داستانهای اول شخص را پس از زلزلههای هرات جمعآوری کنند. در مورد زنانی که کمکهای نقدی دریافت میکنند، داستان بنویسند.”
در گزارش سازمان ملل گفته شده که از میان ۱۰۴ گزارشی که این دانشآموزان به عنوان آخرین تکلیف خود انجام دادند، ۸۰ مورد از آنان “قویترین” گزارشها برای نشر بوده است.
“به عنوان آخرین تکلیف، شرکتکنندگان با یک زن در افغانستان برای یک داستان اول شخص مصاحبه کردند. در مجموع ۱۰۴ تکالیف نهایی ارائه شد که ۸۰ مورد از آنها قویترین آنها برای ترجمه، ویرایش و انتشار در وبسایت UN Women’s، بوده است.”
بخش زنان سازمان ملل در حالی از صنفهای آموزشی و حمایت زنان افغانستانی صحبت کرده است که طالبان در بیش از دو سال حاکمیت شان در افغانستان، زنان و دختران را از حق آموزش، کار و مشارکتهای اجتماعی و سیاسی محروم کرده و بدون در نظر داشت هیچیک از خواستهای جامعهی جهانی، محدودیتها بر زنان را با گذشت هر روز تشدید کردهاند.
این در حالیست که بخش زنان سازمان ملل متحد چندی پیش نیز به ادامهی حمایتهای این نهاد از زنان در تحت حاکمیت طالبان تاکید کرده بود و بیان نموده بود که از تقویت صدای زنان و دختران افغانستانی دست بردار نیست.