ممنوعیت آموزش دختران، «نقض منطق دینی و دنیوی» 

آی‌نور سعیدپور

سلطان برکات، رییس مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه‌ی دوحه و استاد دانشگاه در مورد ادامه‌ی ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان انتقاد کرده است. آقای برکات گفته است که ممنوعیت آموزش دختران به نفع هیچ‌کسی نیست و این احکام طالبان در برابر اساسات دین اسلام است. 

آقای برکات این موضوع را در مقاله‌ای که روز (سه‌شنبه، ۱۴ حمل) در وب‌سایت شبکه الجزیره نشر شد، بیان کرده است. 

سلطان برکات هم‌چنان گفته است که طالبان، خواست‌های جامعه‌ی جهانی برای بازگشایی مکتب‌های دخترانه را نپذیرفته و سال جدید آموزشی را بار دیگر بدون حضور دانش‌آموز دختران بالاتر از صنف ششم و دختران دانش‌جو آغاز کردند.   

رییس مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه دوحه، هم‌چنان با اشاره به وعده‌ی ابتدایی طالبان مبنی بر بازگشایی مکتب‌ها پس از فراهم‎سازی فضای مناسب، تاکید کرده که اکنون امید و رویاهای دختران محو شده است. وی، هم‌چنان تاکید کرده که پس از دو سال هیچ پیش‌رفتی در این زمینه به وجود نیامده است.  

سلطان برکات هم‌چنان در بخش از این مقاله نوشته است: «با ورود به هفته آخر ماه رمضان، لحظه خوبی برای تامل در اهمیت وفای به عهد است. آن رهبرانی که مدعی اجرای اراده الهی هستند، مسوولیت تحقق وعده داده شده به میلیون‌ها دختر دانش‌آموز بی‌گناه افغانستانی را دارند؛ دخترانی که خود را مظلوم و از حق آموزش محروم می‌بینند.» 

به گفته‌ی این استاد دانشگاه، ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان با هدف طالبان مبنی بر ایجاد جامعه‌ای با تفکیک جنسیتی در تضاد است. «چگونه زنان می‌توانند مراقبت‌های بهداشتی اختصاصی داشته باشند در حالی‌که هیچ کارمند بهداشتی زن در کشور آموزش نمی‌بیند؟».  

سلطان برکات هم‌چنان در بخش از این مقاله نوشته است که هبران این گروه از تحمیل «جهل و نادانی» علیه دختران افغانستانی در برابر خداوند پاسخ‌گو هستند.  

رییس مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه‌ی دوحه با اشاره به محرومیت دختران از آموزش در دور نخست سلطه طالبان بر افغانستان، خاطرنشان کرده است که این بار مردم افغانستان به این گروه اعتماد کرده‌اند. 

سلطان برکات که در چند دور میزبان گفت‌وگوی‌های صلح میان هیأت طالبان و دولت پیشین افغانستان بود، در این مقاله از رهبران این گروه خواسته است تا به اعتماد مردم ارزش قایل شوند و آن را تنها برای اهداف «بی‌معنی سیاسی» خود استفاده نکنند. 

این استاد دانش‌گاه در بخش از این مقاله، ادامه‌ی ممنوعیت آموزش دختران از سوی طالبان را یک اشتباه استراتژیک عنوان کرده و تاکید کرده این اقدام طالبان باعث عدم به رسمیت شناسی این گروه، جلوگیری از یافتن شرکای قابل اعتمادی که از توسعه‌ی اقتصادی و ساختاری افغانستان حمایت ‌کنند؛ می‌شود.  

رییس مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه‌ی دوحه با اشاره به سپری شدن یک دیگر آموزشی بدون دختران گفته است که این نشان می‌دهد که جامعه‌ی جهانی و جهان اسلام نمی‌تواند به طالبان اعتماد کرد.  

این در حالی‌ست که طالبان در آغاز سال جدید خورشیدی مکتب‌ها را در ولایت‌های سردسیر بدون حضور دختران آغاز کرد. ممنوعیت آموزش دختران تاکنون با واکنش‌های گسترده‌ی داخلی و بین‌‎المللی به هم‌راه بوده است. بارها کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از طالبان خواسته است که به دختران اجازه آموزش را بدهند. طالبان اما بر اساس تفسیرهای سخت‌گیرانه از شریعت و اسلام آموزش دختران را ممنوع کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا