فعالان حقوق زن به پیشواز هشتم مارچ خواستار آزادی منیژه صدیقی از زندان شدند
حدیث حبیبیار

به پیشواز هشت مارچ روز جهانی زن، شماری از فعالان حقوق زن، خبرنگاران و چهرههای سیاسی با راهاندازی کارزاری در شبکههای اجتماعی خواستار آزادی زنان از زندانهای طالبان بهویژه منیژه صدیقی شدهاند.
این فعالان میگویند که به پیشواز هشتم مارچ روز همبستگی زنان، این کارزار را بهخاطر بلند کردن صدای زنانی که در اسارت گروه طالبان استند، بهویژه منیژه صدیقی، فعال حقوق زن و عضو جنبش خودجوش زنان، راهاندازی کردند. تا جامعهی جهانی به سکوت خود در برابر عملکردهای طالبان علیه زنان پایان دهد.
فعالان حقوق زن گفتند: “تقریبا سه سال از سقوط مرگبار مدنیت فرهنگی و اجتماعی به دامن تروریسم قومی و استبداد عقیدتی میگذرد. دنیا با رخت بستناش، مردم افغانستان را در نتیجهی یک معاملهی ننگین، به طالبان تروریست و آدمکش سپرده است؛ در این سه سال این رژیم استبدادی و سرکوبگر طالبانی، به سرکوب زنان شجاع و قهرمان و ریشهکن کردن مدنیت بشری و پیشرفت حاصل شدهای بیست ساله و ایجاد فضای ترس و وحشت، متواتر مشغول برچیدن زنان از اجتماع بوده است. دنیا نیز در برابر جنایات این گروه ظالم و زن ستیز، چشم بسته است.”
آنان از جامعهی جهانی میخواهند که هر چه زودتر بهخاطر رهایی این زنان از زندانهای گروه طالبان بهویژه منیژه صدیقی، اقدامهای جدی را روی دست بگیرد.
“ما از تمام جهان میخواهیم که بیایند برای آزادی زنان افغانستان بهویژه منيژه صدیقی از بند طالبان، به این کارزار بپیوندند.”
روز گذشته سازمان حامی جنبشهای فمینیستی در منطقه منا و کشورهای آسیایی موسوم به «فمنا» نیز از دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد (یوناما) خواست که برای آزادی امن و فوری منیژه صدیقی با طالبان مذاکره کند.
این نهاد که در راستای حمایت از مدافعان حقوق زن و حقوق بشر فعالیت میکند؛ همچنان خواستار توقف حملههای طالبان بر فعالان حقوق زن شد و گفته است که طالبان در اکتبر سال ۲۰۲۳، منیژه صدیقی یکی از فعالان حقوق زن را ربوده و در ۲۷ فبروری، او را به دو سال سال زندان محکوم کرده است.
منیژه صدیقی، بیش از چهار ماه میشود که در زندان طالبان است. شماری از فعالان حقوق زن از شکنجه، آزار و اذیت این زن معترض در زندان طالبان ابراز نگرانی کردهاند.
فعالان حقوق زن گفتند که طالبان، منیژه صدیقی را به اتهام آتشزدن عکس ملاهبتالله آخندزاده، رهبر گروه طالبان به دو سال حبس محکوم کرده است.
این در حالیست که چندی پیش شماری از فعالان حقوق بشر نیز در واکنش به دو سال حبس خانم صدیقی، کارزار آتشزدن عکس رهبر طالبان را به هدف تقدسزدایی وی و واکنش به زندانی شدن منیژه صدیقی راهاندازی کرده اند.