زنان متقاضی پاسپورت در هرات: شب و روز در صف انتظار میکشیم

در روزهای اخیر هزاران تن از باشندگان هرات برای گرفتن پاسپورت به مدیریت پاسپورت این ولایت هجوم آورده اند.
شماری از زنان در ولایت هرات میگویند برای گرفتن یک جلد پاسپورت مجبور هستند برای اخذ نوبت نیمه شب پشت دروازهی این ریاست مراجعه کرده و به صف بایستند.
به گفتهی این زنان، با وجود چالشها و مشکلات فراوان، بهخاطر فرار از قوانین سختگیرانهی طالبان روزها در آفتاب سوزان و شبها را در پشت دورازهی مدیریت پاسپورت هرات میخوابند.
پروانه یکی از متیاضیان پاسپورت است، میگوید دو دخترش دانشآموز مکتب بودند و پس از بسته شدن مکتبها به بیماریهای روحی مبتلا شدهاند. وی با انتقاد از کارکرد مدیریت پاسپورت می افزاید که بخاطر دخترانش مجبور است این سختیها را تحمل کند تا کشور را ترک کنند.
به گفتهی او: “دو شب از ساعت ۹شب آمدیم پشت دروازهی مدیریت پاسپورت، بازهم نوبت نمیرسد، اینجا داخل دشت است، گرد و غبار شب و آفتاب سوزان در روز یکطرف و رفتار بعضی از اعضای طالبان با زنان طرف دیگر، با چوب و وسایلی که برای شوک برقی است به اصطلاح دنده برقی زنان را لت کوب و توهین میکنند، اما بخاطر ظلم طالبان بر زنان و دختران مجبور هستیم این توهین را به جان بخریم و از افغانستان برویم.”
زهرا دانشجوی طب دانشگاه هرات با انتقاد از عملکرد طالبان میگوید: “ ساعتها سر صف انتطار منتظر هستیم، رفتار بد دارند طالبان با زنان، آنها را لت و کوب میکنند، خودم نیز دوبار لت و کوب شدم و از طرف شب مجبور هستیم بیاییم به صف انتظار، وضعیت خیلی بدی است.”
مدیریت پاسپورت حکومت طالبان در ولایت هرات به دستور سراج الدین حقانی سرپرست وزارت امور داخله طالبان، توزیع پاسپورت را در هرات روزانه به یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ جلد افزایش داده است.
حقانی حدود دو ماه پیش به هرات رفت و وعده داد که توزیع پاسپورت را در این ولایت افزایش می دهد.
پس از سفر این مقام طالبان، توزیع پاسپورت آغاز شد و مدیریت پاسپورت هرات، شاهد هجوم بی پیشینهی مردم پشت دروازههای این مدیریت شد.
پس از حضور بی پیشینهی مردم برای اخذ پاسپورت، حسین رحیمی مدیر پاسپورت طالبان در هرات به تاریخ سوم سپتمبرماه جاری به خبرنگاران درهرات گفت: “قبلا روزانه از ۱۵۰ تا ۲۰۰ جلد پاسپورت توزیع می کردیم. طبق هدایت خلیفه صاحب که به هرات آمده بود، توزیع پاسپورت را روزانه به یک هزار جلد افزایش داده ایم. پرسونل کافی نداریم و اگر پرسونل زیاد می داشتیم، پاسپورت بیشتری توزیع می کردیم.”
محمد الطاف نظری فعال سیاسی میگوید: “ هجوم آوردن مردم برای اخذ پاسپورت، نشان دهندی وضعیت بحرانی در افغانستان است، مردم برای فرار پاسپورت میگیرند نا امنی، افزایش فقر و منع آموزش دختران، به عهدهی دولت ها است.”
در حالی تقاضا برای گرفتن پاسپورت در ولایت هرات افزایش یافته است که طالبان در چند ماه نخست حکمرانی شان در افغانستان، توزیع پاسپورت را کاملا متوقف کردند.